Nijkerk/Hoevelaken

Omdenken in het groen: planten voor extreme plaatsen

In de tuin willen we vaak graag die planten laten groeien die we mooi vinden en liefst ook nog in fraaie combinaties. Dat lukt soms heel aardig, maar vaak ook niet. De veranderingen in het weer met lange droge en hete periodes of juist extreem zware buien maken het er ook niet makkelijker op. Het kan ook zijn dat op een specifiek plekje in de tuin gewoon niks fatsoenlijk wil groeien.

Gek eigenlijk, want als we een beetje rondkijken op de aardbol, zien we dat op de meest extreme plaatsen wel planten voorkomen. Als we dat nu eens omdraaien en kijken of er planten zijn die perfect passen bij dat onmogelijke plekje in de tuin? Of nog een stap verder: kunnen we planten gebruiken om problemen op te lossen? We kijken naar allerlei planten die zich hebben aangepast aan allerlei soorten barre omstandigheden.  Een heel andere kijk op planten!

Gerard van Buiten is Hortulanus in de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht. Van jongs af aan in de weer met planten, veel praktische kennis en met een nuchtere kijk op het tuinieren. Een rasverteller!

www.uu.nl/botanischetuinen

Informatie;

 

We sluiten als altijd af met onze loterij met leuke prijsjes.

De fotopresentatie vindt plaats in ‘t Veense Hart, van Noortstraat 36, Nijkerkerveen, van 19.30 uur tot ca. 22.00 uur. Inloop vanaf 19.15 uur. Aanmelden is niet nodig. Let op dat de tijden zijn aangepast.

Kosten zijn €3,00 voor niet-leden, gratis voor leden. 

Lootjes van €0,50 en koffie of thee met een koekje zijn voor €1,00 verkrijgbaar tijdens de inloop en in de pauze.