Een recept wat al generaties lang van moeder op dochter overgaat.
BENODIGHEDEN:
10 eieren
10 afgestreken eetlepels witte suiker
1 zakje vanillesuiker
100 ml brandewijn
150 ml citroenbrandewijn
Advocaatbus
Pan om de advocaat au-bain-marie te verwarmen
Emmer om de advocaat snel af te laten koelen
Schone pot om de advocaat in te schenken
WERKWIJZE:
In een kom 10 eieren zeven en daarna mengen met de suiker, vanillesuiker en de brandewijn en citroenbrandewijn.
(Citroenbrandewijn geeft een zachte smaak. Wilt u de advocaat sterker maken, dan meer brandewijn en minder citroenbrandewijn gebruiken.)
In een pan water verwarmen en daar de advocaatbus in doen. Constant de staaf op en neer bewegen, terwijl het water wordt verhit. Let op: het water mag niet koken.
Op een gegeven moment gaat de advocaat 'rijzen/omhoog' en zodra deze weer inzakt is de advocaat klaar.
Direct in de emmer met koud water doen en langzaam de staaf op en neer bewegen, totdat het redelijk is afgekoeld.
Daarna in schone pot schenken en bewaren in koelkast.
Hoe lang deze advocaat houdbaar is? Geen idee, bij ons is de advocaat zo op!