Nijkerk/Hoevelaken

Terugblik workshops bloemschikken met Vera

De 1e workshop uit de serie van 3;
9 dames en 1 heer waagden zich aan de eerste bloemschiklessen van 2023.
Het thema was takken en bollen, maar hoe vertaal je dat naar een 3D bloemstuk.
Het begint met verzamelen en samen met verschillende technieken kom je tot een eind resultaat.
Het was weer leerzaam en super gezellig.

De 2e workshop op 15 februari weer een succes. 

Het lokaal was rijkelijk gevuld met de prachtigste voorjaarsbloemen, takken, bollen en blad. Het geurde heerlijk naar het voorjaar. Na de koffie gingen 11 cursisten weer gedreven aan de slag met het vullen van nat steekschuim in de meegebrachte schaal. Soms werd er geruild van materiaal zodat bij iedereen de prachtigste creaties ontstonden bij alles dames en heer. 

De 3e en laatste workshop in deze serie was weer gezellig. Ondanks dat we deze keer met minder cursisten van start gingen was het reuze gezellig en inspirerend om met elkaar te bloemschikken. Zelfs de kreet "zen" werd gehoord. 

Na de koffie en thee werden linde-, wilgentakken en prachtig boomschors in bruikbare stukken gesnoeid, zodat het een passend geheel om de glazen vaas zou worden. Het had wat voeten in aarde om de aangereikte kunst- en hulpmiddelen toe te passen, maar dan heb je ook wat !! Een levende vaas omdat de bloemknoppen van de takken nog uitkomen.
Een applausje voor alle deelnemers aan deze serie. Er zijn prachtige stukken gemaakt.

Dit was voorlopig de laatste les. Richting de herfst gaan we weer verder met bloemschikken. Houd de website in de gaten. Wie weet tot 5 april tijdens de paasworkshop. 

Vera & Nelleke

In de afbeeldingen een aantal resultaten.