Nijkerk/Hoevelaken

Terugblik informatieavond voedselbossen

Wat hebben we een leerzame avond gehad.

We kregen uitleg wat een voedselbos nu eigenlijk betekent, wat zijn de "voorwaarden" waar een voedselbos aan moet doen, maar ook wie de doelgroep is (meestal een straal van max. 15 km en dan ook nog liefst met de fiets er heen gaan). En hoeveel werk is een voedselbos nu eigenlijk. Hoe zijn de lagen opgebouwd van een voedselbos.
Wat zijn de voordelen van voedsel uit een voedselbos. Wat kun je allemaal aanplanten in een voedselbos. Zo waren er bepaalde planten waarbij er regelmatig "ow, kun je dat eten", "dat wist ik niet" of "weer iets geleerd" te horen was onder de bezoekers. En zo kwamen we tot de ontdekking dat vele van ons al een begin heeft van een voedselbos. Met de tips over permacultuur en niet schoffelen en dergelijke kunnen we daar thuis nog verder mee. 

We hebben geleerd dat er steeds meer voedselbossen aangeplant worden. En ook in verschillende formaten. Er zijn verschillende organisaties die de aanplant stimuleren en waar je meer informatie kunt vinden. En je kunt natuurlijk ook een kijkje gan nemen in een voedselbos. Er zijn al plannen voor een excursie in mei... Hier een link naar de website van het voedselbos in Ermelo Home - Voedselbos Ermelo - Stichting Herstellende Landbouw waarbij de vorm gebaseerd is op een tulp. 

We waren met ongeveer 25 mensen aanwezig. Hieronder een paar foto's van deze avond.