Nijkerk/Hoevelaken

https://tuinenstruinen.org/ . Dit is een webmagazine waarin, zoals zij zelf aangeven, de tuin weer een tuin mag zijn: ”Hier geen buitenkeukens en loungesets. Bij TuinenStruinen bestaan tuinen voor het overgrote deel uit planten”.

Op deze website kan je met de button VIDEO doorklikken naar https://floratube.wordpress.com/. Een website vol met video’s over tuinen, tuinarchitecten (o.a. Piet Oudolf) tuinshows en tuinprogramma’s zoals de Chelsea Flower Show en Gardener's World.  

De Groei&Bloei app is een must voor alle leden! Deze app is op je smartphone gratis te downloaden na registratie via https://www.ledenpasmobiel.nl/groei/#/start/.

Zo heb je altijd je ledenpas en de actuele kortingskalender met kortingsvouchers en evenementenagenda tot je beschikking. Vanaf 2019 wordt de kortingskalender waarschijnlijk alleen nog maar digitaal aan de leden aangeboden.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Nationale Tuinweek thema van dit jaar is “De Levende Tuin”. In een levende tuin kun je de natuur zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Rondom je eigen huis wordt het fijner en gezonder voor jezelf, je kinderen maar ook de vogels. Insecten en andere dieren. Voor mij is de levende tuin dan ook een inspiratiebron en motivator voor een meer duurzame, milieubewuste en natuurlijke levensstijl.
Wil je inspiratie opdoen en (online) kennis maken met mensen uit Nederland en België die hier invulling aan willen geven, ga dan naar https://www.velt.be/  en wordt volger van de Facebookgroep Velt vzw. Velt, Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren, is de club voor iedereen die milieuvriendelijk aan de slag wil in de tuin of keuken.  Ook bij ons in de buurt zijn Velt afdelingen actief, bijvoorbeeld https://beweegt.velt.be/gooieneemland/2170/welkombijveltgooieneemland.

Velt steunt en promoot de actie 2020pesticidevrij. De Nederlandse overheid steekt ook veel energie in het terugdringen van pesticiden om bodem- en watervervuiling tegen te gaan en de insectensterfte terug te dringen. Zij hebben een erg informatieve website gebouwd: https://www.onkruidvergaat.nl/ Op de website kan je tool box kaarten downloaden die informeren over de ontwikkeling van methoden en technieken rond niet-chemische plaagbestrijding, gewasbescherming en beheer.

Wil je meer weten over permacultuur en de praktische uitvoering hiervan in je (moes)tuin, surf dan eens naar de website van Vera Greutink: http://www.tuinsmakelijk.nl/.  Vera is bekend als spreker en columnist voor Groei&Bloei, maar zij deelt ook veel informatie via haar website en eigen YouTube kanaal.