Nijkerk/Hoevelaken
bekijk online
Nieuwsbrief

Helaas kon de eerder aangekondigde kleinschalige excursie in mei nog niet doorgaan. Maar nu de coronamaatregelen worden versoepeld kunnen we gelukkig op zaterdag 12 juni wel de jaarlijkse Open Tuinen Dag laten doorgaan.
Daarvoor hebben we 4 grote tuinen geselecteerd, zodat afstand houden geen probleem is. Eindelijk kunnen we weer genieten van tuinen bezoeken.

Het zou leuk zijn als we aanmeldingen krijgen voor leden-kijken-bij-leden avonden in juli,zodat we elkaar dan ook weer kunnen ontmoeten. Dus beste leden deel uw tuin!

Graag brengen we de enquête opnieuw onder de aandacht van degenen die deze nog niet hebben ingevuld.

Er is een interessante Zomeractie om voordelig Groei&Bloei lid te worden. We sluiten deze Nieuwsbrief af met een verrassend seizoensbloemstuk van Vera de Boer.

Veel lees- en doe-plezier!

Open Tuinen Dag 2021: Zaterdag 12 juni

Zoals heel veel activiteiten kon ook onze Open Tuinen Dag vorig jaar niet doorgaan. Dit jaar starten we weer met een Open Tuinen Dag in aangepaste vorm. We hebben 4 tuineigenaren bereid gevonden hun prachtige en ook grote tuinen open te stellen op zaterdag 12 juni 2021, van 10.00 tot 16.00 uur. Dit jaar geen routeboekje, maar wel een beschrijving van de route en van de tuinen die je gratis kunt downloaden van onze website OTD route (pdf)

 

Leden kijken bij Leden: Tuinen gezocht

De Leden kijken bij leden avonden staan gepland op woensdag avonden 14, 21 en 28 juli. Heb je een grote tuin en lijkt het je leuk om andere leden te ontvangen om je tuin(ervaringen) te delen? Meld je dan aan bij Ria Sonderen: riasonderen@upcmail.nl of 033-245 4175

Zomeractie 2021

Met de Zomeractie kun je voordelig Groei&Bloei lid worden. Je ontvangt dan bovendien een handig en leuk welkomstkado (zie onderstaande foto).

Meer info op onze website https://nijkerk.groei.nl/activiteiten/

 

Herinnering Enquête over wensen en ideeën leden

Mocht je er nog niet aan toe gekomen zijn om de enquête in te vullen, willen we je vragen om dit alsnog te doen. Alleen als we voldoende ingevulde formulieren ontvangen kunnen we een goed beeld krijgen wat de wensen en ideeën zijn die in onze Afdeling leven. De enquête vind je op onze website. Download Enquêteformulier.(beveiligd Word doc - wachtwoord is genb  en klik bovenin op de gele balk op bewerken inschakelen) Vul hem in en sla het bestand op. Daarna versturen naar info@nijkerk.groei.nl

 

Verrassende vaasschikking

Hier was het wachten op.......

Na alle regen, kon ik gisteren eindelijk langs de bermen en sloten gaan snoeien, wat een weelde, wat veel variëteiten en zo vol en stevig allemaal, ogen en voelsprieten te kort.

Prachtig fluitenkruid, het lijkt wel "kant", zo mooi en dan al die  grassen, het kan niet op. Na veel  getoeter en gezwaai van alle bekenden, snel op de fiets naar huis om al dat prachtigs in het water te zetten.............

 

Vanochtend uit onze tuin nog wat mooie Akelei, verschillende soorten Allium's, hostablad, hederablad, Akebia-ranken, winterjasmijntakken, Wolfsmelk, etc. te snoeien.

Nadat de tuintafel was "opgedroogd" heb ik er een behangetje over gelegd en daar alle witte en grijsgetinte vazen opgezet die ik maar kon vinden.

Gevuld met schoon  water waaraan snijbloemenvoeding is toegevoegd, kon ik de samengestelde compositie wel goedkeuren.

Als eerste alle vazen opgroenen en aansluitend de bloemen en grassen verdelen totdat je het "goed" vindt.   Ik was er gewoon aan toe om alleen maar buitenblad, grassen en tuinbloemen, zonder "gedoe" in vaasjes en glaasjes te schikken,  h e e r l ij k .....  

Tijdens het schikken vlogen vader en moeder koolmees boven m'n hoofd af en aan om hun kroost te voeren, bijen zoemden, koolwitjes fladderden, vliegen, muggen, allemaal waren ze net  als  ik, druk in de weer, f a n t a s t i s c h.

Dit keer geen moeilijk werkstuk, maar dat had u al begrepen, alleen maar genieten. Maak iets  met wat je voorhanden hebt en geniet ook. We zijn natuurlijk vooral benieuwd naar uw tuintafel, misschien heeft u een mooie foto voor de website ?

Tijdens de Open Tuinen Dag in Nijkerk hoop ik een groot bloemenobject in een van de tuinen te maken. misschien tref ik u .....

 

Juli en augustus zijn de vakantie maanden, september meld ik mij weer en hopelijk  kunnen er dan weer workshops en bloemschiklessen gegeven worden.

Ook daar kijk ik weer naar uit.

Houd de website in de gaten of meld u aan voor de nieuwsbrief.

 

Fijne zomer toegewenst, blijf gezond en misschien tot ziens,

Lieve groeten van Vera de Boer