Nijkerk/Hoevelaken

Open Tuinen Dag 2022

Eindelijk was het dan zover zaterdag 18 juni 2022! De Open Tuinen Dag was aangebroken. De "open tuin"-bordjes, spandoeken en vrolijk wapperende ballonnen kondigden de locaties aan. Zo'n 150 bezoekers verspreidden zich over de tuinen, dus er was overal de hele dag een redelijk constante stroom van mensen. De fietstocht van 25 km was prachtig en schaduwrijk, vooral bij 't Woud, wat erg aangenaam was op deze warme dag! De bijzondere, afwisselende tuinen op vaak verrassende locaties waren schitterend. De tuineigenaren kregen veel complimenten en interessante vragen. Hoe de tuin tot stand was gekomen. Over het kweken van groente, fruit en kruiden. Over snoeien, vijveronderhoud en nog veel meer. De bezoekers genoten zichtbaar van de zeer hartelijke, gastvrije ontvangst met koud water voor verkoeling, zelfgemaakte jam op toast, koffie of thee met lekkers voor de liefhebbers en natuurlijk van de tuinen. Overal waren prachtige planten, soms in bijzondere kleurencombinaties, zoals paars met oranje. Sommige tuinen hadden bovendien mooie doorkijkjes naar het omringende landschap, schaduwrijke zitjes, dieren, sfeervolle decoraties of zelfgemaakt keramiek. Veel om van te genieten met voor ieder wat wils.

Inmiddels hebben ook de tuineigenaren elkaars tuinen bewonderd en onder het genot van een borrel met plezier hun ervaringen uitgewisseld. Ze concludeerden eenduidig dat het erg leuk is om je tuin open te stellen voor publiek.

We kijken tevreden terug op een geslaagde Open Tuinen Dag, een ware vakantie-dag! Volgend jaar weer...

Wil je ook eens je tuin aan anderen laten zien? Geef je dan alvast op voor volgend jaar via een mailtje aan info@nijkerk.groei.nl.

Open Tuinen Dag in het nieuws

Veensche courant

Fotoalbum Open Tuinen Dag 2022