Nijkerk/Hoevelaken

Terugblik ALV op donderdag 24 maart in ’t Veense Hart

Het was een gezellige avond met 28 aanwezigen. Na het officiële gedeelte van de ALV werden jubilarissen in het zonnetje gezet en volgde een boeiende presentatie door jubilaris Jeanne de Grefte over haar landgoed De Schardepot.
 

De aanwezige jubilarissen Quirine van Leeuwen-Boomkamp, 31 jaar lid, Jeanne de Grefte, 33 jaar lid en Janny Bosma-Zeggelaar, zelfs 50 jaar lid, ontvingen behalve bloemen en oorkondes, een prachtige ingelijste foto van natuurfotograaf Jan de Gier of een bloemschikworkshop bij Vera de Boer. De 50 jaar jubilaris ontving een trouwe-leden-speldje (met de afbeelding van een lelie). Jubilarissen Mevr. van Frankenhuysen, 29 jaar lid, Mevr. vd Hoef-Bakker, 35 jaar lid en Mevr. Nieuwenhuis, 42 jaar lid waren helaas niet aanwezig.
Vanaf volgend jaar vieren we jaarlijks 25 jaar / 40 jaar / 50 jaar jubilea. Daarnaast ontvangen leden die 5 of 12,5 jaar lid zijn een leuke attentie.

Jeanne de Grefte nam ons aan de hand van een diapresentatie mee door de geschiedenis van en een wandeling over haar landgoed de Schardepot. Haar motto is wat hier groeit, mag (meestal) blijven. Daarmee is een prachtige natuurlijke overgang van het landschap naar haar tuin ontstaan. De dieren in en om haar landgoed helpen haar de begroeiing in balans te houden.