Nijkerk/Hoevelaken
bekijk online
Nieuwsbrief

Heerlijke herfst ...

Die komt er weer bijna aan. En wie kan ons daar beter over vertellen dan Gerard van Buiten, hortulanus van de Utrechtse Botanische Tuinen en al meer dan 40 jaar in de weer met planten. Velen van ons hebben eerder al genoten van zijn lezing “Hoe hard is winterhard?”.

Het is gelukt om een interessante lezing te organiseren binnen alle corona-maatregelen, dus deze keer maximaal 35 deelnemers en tevoren aanmelden bij de bibliotheek, zodat we zeker weten dat we 1,5 meter afstand kunnen houden, geen loterij en uiteraard bij klachten thuisblijven. Maar we kunnen zeker gaan genieten van een interessante en inspirerende lezing.

Maar eerst houden we nog inmiddels al weer traditiegetrouw onze herfstruilbeurs. Uiteraard ook geheel volgens de Corona-maatregelen.

Lees meer over deze leuke herfstactiviteiten in deze NIEUWSBRIEF.

Herfstruilbeurs

Zaterdag 3 oktober

Op zaterdag 3 oktober gaan we, gezellig als leden onder elkaar, plantjes, zaden, knollen en bollen, maar ook allerlei tuingerelateerde artikelen, zoals boeken, gereedschap of een aanbod om iets uit de tuin te halen met elkaar ruilen. Evenals de afgelopen 2 jaren vindt de herfstruilbeurs plaats in de tuin van Sandra van den Belt, aan de Amersfoortseweg 43, Nijkerkerveen. We starten om 10.00 uur met het uitstallen van alle spulletjes op de tafels. Vanwege de Corona-maatregelen zullen de tafels met ruime afstand van elkaar worden opgesteld en kunnen maximaal 20 leden deelnemen. Om 10.30 uur begint het ruilen. We sluiten om 11.00 uur af met koffie met iets lekkers.

Om de Corona-maatregelen goed te kunnen naleven, werken we deze keer met vooraanmelding. Als je mee wilt doen, meld je dan aan bij Sandra van den Belt, via sbelt@xs4all.nl of op 06- 26348785 . Wacht niet te lang, want er kunnen maximaal 20 leden deelnemen, vol = vol.

Heerlijke herfst! Lezing door hortulanus Gerard van Buiten.

Donderdag 22 oktober.

Voor veel mensen is de herfst het einde van het tuinseizoen, ze kijken met weemoed terug naar het vrolijke voorjaar en de uitbundige zomer. Maar wat een weelde kun je hebben in je herfsttuin! Sommige bomen, struiken en zelfs vaste planten hebben de prachtigste herfstkleuren. Hoe ontstaan die kleuren eigenlijk, en hoe komt het dat de herfstkleuren het ene jaar mooier zijn dan het andere?  Late bloeiers, planten met bijzondere vruchten en zelfs echte herfstgeuren. Herfst, krijgt u er ook al  zin in?

Gerard van Buiten, hortulanus van de Utrechtse Botanische Tuinen is altijd op zoek naar onderhoudsarme beplantingen voor elk formaat tuin. Hij schrijft sortimentsartikelen voor het vakblad Tuin en Landschap en geeft regelmatig lezingen en cursussen over uiteenlopende onderwerpen.

www.uu.nl/botanischetuinen

De lezing vindt deze keer plaats in Bibliotheek Nijkerk, Frieswijklaan 99, Nijkerk, van 19.30 uur tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.
Kosten zijn  €3,50 voor niet-leden, gratis voor leden.

Aanmelden via https://nijkerk-hoevelaken.op-shop.nl/465/heerlijke-herfst-op-22-oktober

We ontmoeten u graag !