Lezing plantenkennis opdoen door kweker Coen Jansen

Al in zijn vroege jeugdjaren had Coen Jansen grote interesse in de natuur. Bij het Zwarte Water waar IJssel en Vecht bij elkaar komen  bewonderde hij het Speenkruid en de Kievitsbloem. Later deed hij inspiratie op in de Engelse tuinen Sissinghurst en Great Dixter. Daar zag hij planten die bij ons nog onbekend waren. Die wilde hij gaan kweken! Voorbeelden in Nederland waren/zijn Hetty Cox, Piet Oudolf, Rob Leopold en Henk Gerritse van de Prionatuinen. Hij maakte van zijn hobby z’n beroep. Al 35 jaar kweekt hij bijzondere planten in de breedste zin van het woord. Daarbij vraagt hij zich af: wat is nieuw, is dat automatisch ook beter dan het al bestaande, en wie houden zich er mee bezig?  Ook droogtebestendigheid gaat een grotere rol spelen bij deze zoektocht. Planten die hij graag gebruikt zijn Baptisia en Sanguisorba.

Coen levert ook maatwerk: je kunt een aantal wensen betreffende beplanting bij hem neer leggen, hij zoekt daar andere bijpassende planten bij in de juiste aantallen. Coen zegt “Onze planten lijken zo uit de natuur te komen, maar dan toch net even anders. Toepassing van deze planten wordt vaak “The Dutch Wave” genoemd.

Deze lezing vindt plaats op 13 februari in het Aeres MBO, aan de Luxoolseweg 1 in Nijkerk. Aanvang is om 19.45 uur, met inloop vanaf 19.30 uur. Er is een pauze voor een kopje koffie of thee en de avond eindigt rond 22.00 uur. De toegang is gratis voor G&B leden, niet-leden betalen €3,00. Er zijn lootjes te koop van €0,50 waarmee u leuke prijzen kunt winnen.

www.coenjansenvasteplanten.nl