Lezing over een wandeltrektocht door Montenegro door Henny van der Wilt

Montenegro is een land in de Balkan, vroeger onderdeel van Joegoslavië. Het ligt aan de Adriatische zee en ingesloten door Bosnië Herzegovina, Servië, Kosovo en Albanië. Montenegro betekent ”zwarte berg” en dankt deze naam aan de zwarte uitstraling door de Pinuswouden. De baai van Kotor is bekend om zijn oude stadjes met hoge culturele waarden. Het staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Veel toeristen genieten daar. Het Domitorgebergte bevat 23 toppen hoger dan 2000 meter. Wij beklimmen de Bobotov Kuk die 2520 meter hoog is en genieten van het fraaie uitzicht. De natuur is ruig en de wandeltochten zijn pittig. We maken dagen van 8 tot 10 uur lopen. Echt vakantie dus!!!!!!
Het Orjengebergte met unieke karstverschijnselen en diepe kloven. In het Sergija gebergte rusten we in een Servisch orthodox klooster. We krijgen heerlijke vlierbessenlimonade en Zwetschenpruimen. Het Skadarlake is een 40.000 hectare groot wetland met 280 soorten vogels. We varen over het meer en genieten van de zonsondergang. Kortom het wordt een afwisselende reis met veel natuurschoon!

Evenals vorig jaar vindt deze lezing plaats in de prachtige zaal van verzorgingshuis “De Pol”, aan de Vetkamp 85 in Nijkerk. Op 9 januari, aanvang is om 19.30 uur, met inloop vanaf 19.15 uur. Er is een pauze voor een kopje koffie of thee en de avond eindigt rond 21.30 uur. De toegang is gratis voor G&B leden, niet-leden betalen € 3,-. Er zijn lootjes te koop van vijftig cent, waarmee u leuke prijzen kunt winnen.