Lezing “Heerlijke Herfst” door hortulanus Gerard van Buiten.

Helaas hebben we door de nieuwe corona maatregelen deze lezing geannuleerd!

Voor veel mensen is de herfst het einde van het tuinseizoen, ze kijken met weemoed terug naar het vrolijke voorjaar en de uitbundige zomer. Maar wat een weelde kun je hebben in je herfsttuin! Sommige bomen, struiken en zelfs vaste planten hebben de prachtigste herfstkleuren. Hoe ontstaan die kleuren eigenlijk, en hoe komt het dat de herfstkleuren het ene jaar mooier zijn dan het andere?  Late bloeiers, planten met bijzondere vruchten en zelfs echte herfstgeuren. Herfst, krijgt u er ook al  zin in?

Gerard van Buiten, hortulanus van de Utrechtse Botanische Tuinen is altijd op zoek naar onderhoudsarme beplantingen voor elk formaat tuin. Hij schrijft sortimentsartikelen voor het vakblad Tuin en Landschap en geeft regelmatig lezingen en cursussen over uiteenlopende onderwerpen, zie www.uu.nl/botanischetuinen.

Eerder genoten we al van zijn leerzame lezing “Hoe hard is winterhard?”

De lezing vindt deze keer plaats in Bibliotheek Nijkerk, Frieswijkstraat 99, Nijkerk, van 19.30 uur tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Kosten zijn  €3,50 voor niet-leden, gratis voor leden.

Koffie in de pauze  en een drankje en hapje zijn inbegrepen.

Vanwege de corona-maatregelen kunnen er maximaal 35 personen deelnemen. U kunt zich aanmelden via het  aanmeldsysteem op de website van de bibliotheek https://nijkerk-hoevelaken.op-shop.nl/465/heerlijke-herfst-op-22-oktober

We ontmoeten u graag!